Whitesundays

Ging zaterdag 12 februari om 04.00pm met de boot richting The Whitesundays. 's Avonds stopten we de boot bij Hook Island Passage, want daar zijn we de nacht gaan doorbrengen. Het was mogelijk om 's nachts op het dek te slapen, dus ben dat gaan doen. Het was binnen toch te heet, dus was het wel lekker om buiten te slapen.

Zondagochtend gingen eerst varen naar Tounge Bay, waar we gingen ontbijten. Hier waren schildpadden te zien, ze kwamen af en toe met hun koppie boven water. Erg leuk om te zien!! :)

Vervolgens gingen we naar Hill Inlet, waar we eerst gingen zwemmen. Echt een supermooi wit strand!! En heel helder water!! Erg mooi dus haha!! Daar zijn we ook nog naar de Hill Inlet Lookout gelopen, waar we een prachtig uitzicht hadden!!

Daarna met de boot naar Luncheon Bay, waar ik eerst ging snorkelen. De groep was in twee-en gesplitst: eerst groep 1 duiken, dan groep 2 en dan hadden we ook nog dat sommige een PADI hadden en sommige niet (diegene zonder, moesten met gids). Ik had David als buddy en wij mochten onze eigen gang gaan (alle mensen met padi hadden een buddy met padi). Aangezien wij in groep 2 zaten, gingen we eerst snorkelen, hadden we een schitterend uitzicht. Tja, daarna werd het tijd om te duiken, dus duiken maar!! Ik zag een Spotted Sweetlip, Angelfish, Moon wrasse, Bannerfish, Seacucumber, Blue Starfish, Staghorn Coral, Mushroom Coral, Batfish en ik was de gelukkige die nog een schildpad zag en... een Whitetip Reefshark!! De haai zwom trouwens vlak langs me, echt awesome!!! :D :D Niemand van de groep heeft het verder gezien en Terry (crew) zei nog tegen mij dat ik voor de duik moest betalen, omdat ik van alles gezien heb (het was namelijk een gratis duik).  Bij onze boot zwommen de Batfish de hele tijd, echt gaaf om te zien! Daarna gingen we met de boot naar Blue Pearl Bay, waar 's avonds dolfijnen de hele tijd om onze boot heen zwommen. We speelden drinkspelletjes en ging af en toe een kijkje nemen bij de dolfijnen als mijn glas weer eens leeg was (had ik toch een goede reden om te drinken, maar zo veel had ik niet op)!

Maandag bij het ontbijt sprongen een school vissen in de lucht. Echt grappig om te zien, want het was een hele groep. Daarna gingen we snorkelen bij The Blue Pearl Bay. Het was hier echt awesome!! Zo mooi!! :D En de vissen bleven de hele tijd om me heen zwemmen. Ik zwom ook gewoon met een school vissen mee, echt geweldig!!

Helaas was het na deze snorkel tijd om weer terug te gaan naar Airlie Beach. Hadden we onderweg nog storm!! Resultaat: veel misselijke mensen, kotsende mensen (waarom drinken ze dan ook zo veel?? haha), en een zeiknatte Linda haha! Ik zat voorop en de golven waren hoog en werd dus iedere keer zeiknat (en nee, ik was niet misselijk of aan het kotsen)!! Gelukkig was de wind warm en scheen het zonnetje de hele tijd. Ook kwam er nog een groep dolfijnen voorbij, vlakbij onze boot! Echt super!! 

Jullie horen het wel weer, ik heb erg genoten van deze trip!! :D 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer