Werk

Ben dus met het vliegtuig van Sydney naar Adelaide gevlogen. Heb onderweg radio geluisterd, naar een film gekeken over beren (o.a. ijsberen, panda beren, bruine beren enz.), naar buiten gekeken en gekletst met een Nederlandse stewardes. Zij was 17 jaar geleden naar OZ gegaan en is maar meteen gebleven!

Op het vliegveld aangekomen, stond Greg al op me te wachten. We rijden naar Strathalbyn, waar zijn huis en de stallen is, blijkt het echt enorm groot te zijn daar!! Hij heeft 24 stallen, 23 yards, een zwembad voor de paarden (ik mocht er ook gewoon in zwemmen, maar het was erg smerig) en echt superveel weilanden.
Helaas ben ik na 2 weken daar weggegaan om 3 redenen:

1. Het huis was supersmerig.

Nu ben ik als backpacker heus wel wat gewend, maar echt overal lag een dikke laag stof, spinnewebben, er lagen levende en dode beestjes op de grond (door het hele huis) en het hoogtepunt: een dikke vette spin in de oven (en die haalde hij niet weg, terwijl hij toch iedere keer de oven gebruikte)!

2. Ik voelde me niet echt welkom.

Als ik tv keek, had hij altijd commentaar op wat ik keek (The Simpsons was maar een tekenfilm, Jerry Springer was nep, Neighbours was maar een serie, Fresh Prince Of Bel Air en Save By The Bell: College Year was al 20 jaar oud enz.) Maar ja, het was daar net een gevangenis, dus wat moet ik dan doen? Ik werkte namelijk alleen in de ochtenden (ik begon om 7 uur en vaak was het om 12 uur al af). Na het werk ging ik wel lunchen, maar daarna had ik niets te doen. Ik kon nergens heen, want ik had geen auto en er was niets in de buurt. Gelukkig kwam er altijd iemand rond 4 uur de paarden voeren, die hielp ik dan, dan had ik tenminste wat te doen en kon ik tenminste even kletsen (met Greg viel niet te praten).

3. Was het niet eens hoe Greg met de paarden omging.

Tja, hij denkt natuurlijk alleen aan geld, maar ja. Als hij ging longeren, zat de lijn gewoon tussen de benen van het paard. Als ie daardoor ten val komt en een gebroken been heeft, kan ie het paard af laten maken. Een veulen zat ie constant aan het hoofd te trekkenterwijl je dat juist NIET moet doen. En er was een nieuwe jaarling op stal gekomen. Zij vond alles nog eng en was nog niet gewend daar op stal en Greg wilde 'm vangen. Gaat ie dat beest slaan!! Zo krijgt dat beest natuurlijk nooit vertrouwen in een mens. Nou, dit waren maar een paar voorbeelden.

Ben verder wel met Greg meegeweest naar een jaarlingenverkoop. Erg leuk om een aantal meiden te hebben geholpen met het "opmaken" van de paarden (zwart rond de ogen, neus en mond), stickers op de kont plakken enz.

Ben met Nina (een collega, oorspronkelijk Zweeds, maar is ook maar in OZ gebleven, nadat ze hier is wezen backpacken) 2 dagen naar een dressuurwedstrijd geweest. Zij moest beide dagen rijden, dus ik heb haar paard voor d'r gewassen, ingevlochten, op- en afgezadeld enz. Wat grappig is: hier gaat het toch even anders met de dressuur dan in NL. Qua niveau hebben wij B, L, M, Z en zo, hun hebben cijfers. Bij ons is het vanaf de M niet meer toegestaan om met zweep te rijden, maar hier reden ze zelfs bij de Z nog met zweep!! Aangezien het erg warm was, hoef je geen rijjasje aan te hebben met de wedstrijden.

En ben nog bij Naomi (ook een collega) wezen rijden op haar pony en paard. Grappig om weer eens op zo'n kleine deugniet te rijden en haar paard word op de Western-manier bereden. Wel even wennen dus!!

En ben nog meegeweest naar een race (we hadden maar 2 races bekeken). Ging kijken met een vrouwtje, wat paarden fokt, en ze vroeg welke ik dacht dat ging winnen. Zij had dezelfde 2 paarden als mij in gedachte zei ze daarna, blijken die 2 nog eerste en tweede te zijn geworden. Had ik nu maar geld ingezet haha! ;) En bij de race erna won een paard, wat al 8 jaar was (word dit jaar 9) en die had zij gefokt!! Zij wilde even met de trainer en eigenaar praten, dus gingen wij naar naar ze toe (daar mag je normaal gesproken niet zomaar komen, dus dat was wel erg leuk haha).

En ben met Nina nog een keer uit eten geweest (gewoon bij de pizzeria) en zijn daarna naar de bios gegaan (naar de film met Leonardo DiCaprio, Kate Blanchet, die over vliegtuigen gaat).

Heb dus wel leuke dingen gedaan, maar was afhankelijk van mijn collega's en Greg.

Ben weer terug in Adelaide nu, en ga op zoek naar een ander baantje. Waarschijnlijk ga ik op zoek als een baantje als Nanny, maar ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik hou jullie wel op de hoogte!! 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer