Weekje Tamworth

Hier even een verhaal van wat ik deze week een beetje gedaan heb in Tamworth.

Eet ondertussen wat pepernoten en chocoladeletters, dat zal vast wel lekker smaken!! ;)

Toen ik zondagmiddag afscheid van Jennifer heb genomen, zei ze nog dat we 5 flesjes Tooheys New bier hebben staan en aan mij de taak die op te drinken.

Okay, geen probleem, ben nog niet weg hier, dus in de koelkast staat het prima koud (want aangezien het zo warm is hier, smaakt een koud biertje af en toe best lekker).

Nadat ik maandag aan het begin van de avond een biertje dronk, kwam er een man zijn was doen.

Blijkt dat ie bij de buren vandaan komt en gewoon in Tamworth woont (vraagje: waarom ga je dan bij een hostel je was doen? Antwoord weet ik niet haha, heb het hem niet gevraagd). We hebben maar 3 minuten gepraat of zo en hij ging weer weg. Komt ie ongeveer een half uur later terug, zet ie een pakje voor me neer: cadeautje voor mij. Blijkt dat 3 flesjes bier te zijn (allemaal Australisch, waarvan 1 van Tasmaniƫ komt). Erg aardig van hem, maar ik ken hem niet eens!! Maar goed, ik zet het in de koelkast en ga van de week maar eens die biertjes proberen.

Heb maandagochtend nog afscheid genomen van de hollanders (die de Jillaroo/Jackeroo School gaan doen), en ben 's middags bij het informatiecentrum geweest en heb wat info gehaald over Tamworth en de Goldcoast.

Mijn planning was om naar Brisbane te gaan, maar Ben (jongen die werkt in het hostel) heeft gezegd dat Byron Bay een aanrader is (en na Byron Bay ga ik via de Gold Coast naar Brisbane).

Okay, mijn nieuwe planning is dus om naar Byron Bay te gaan en daar wil ik op surfkamp en ga daar werken (als ik wat kan vinden, want in Tamworth schiet het niet erg op).

Sinds maandag heb ik trouwens een kamer voor mij alleen!!!!!

Echt relaxed en toch wel erg lekker na 1,5 maand.

Over de tijd gesproken, de tijd gaat echt veeeeel te snel!!! :(

Dinsdag heb ik 's ochtends gewinkeld (ik zocht een leuk leesboekje, wat niet duur was en heb er uiteindelijk, na lang zoeken, een gevonden). Heb daarna mijn foto's gehaald (had 2 rolletjes weggebracht) en heb ze bij het hostel bekeken. Echt schitterende foto's van o.a. The Three Sisters, Blue Mountains en het wildlifepark.

's Avonds heb ik Terminator 3 zitten kijken met Nathan (een jongen die in het hostel werkt) en de rest van de avond zaten we buiten te kletsen.


Woensdag heb ik 's middags met Nathan gezwommen in het zwembad. Het is hier trouwens erg goedkoop (of is het zo duur in NL? Zal het laatste wel zijn...). Heb daarna pizza gehaald en had pizza BBQ kip en bacon en was echt SUPER LEKKER (op advies van Nathan en Joey gehaald)!!!!!!! Mjammie, krijg er nu alweer zin in haha. ;) Heb 's avonds Shrek 2 gekeken met Nathan, want hij heeft hem eindelijk gekregen. Hij zou hem dinsdag al krijgen, maar zijn vriend was hem vergeten (handig, not). Aangezien Nathan wist hoe graag ik Shrek 2 wilde zien, zijn we hem gaan kijken. Die vriend kwam halverwege de film erbij zitten en na afloop zat ie al wat te vertellen over Shrek 3 (hij heeft het script gelezen).

Nou ja, ik moet maar geduld hebben tot 2006, want dan komt ie uit (in de bios). Ook had ie allerlei info-facts over Shrek 2, wel geinig om te weten (alhoewel ik sommige dingen al wist).

Vandaag (donderdag) ben ik naar de Oxley Lookout gelopen. Aangezien ik halverwege al een schitterend uitzicht had over Tamworth, besloot ik weer terug te lopen en in het park te gaan zitten. Heerlijk zo in de schaduw (het is namelijk behoorlijk warm buiten). Vanavond gaan we met z'n allen wat drinken, want Ben en Carol (werkt in het hostel) zijn jarig!!! Ze gaan ook uit eten en vroegen wel of ik meeging, maar dat weet ik nog niet.

Wat trouwens erg raar is, is om de kerstspullen in de winkel te zien. En Ozzies zijn vaak erg aardig: een heleboel Ozzies hebben al gezegd dat ik bij hun met hun familie kerst mag komen vieren. Ik ben nog nergens op ingegaan, maar ik zal zeker een leuke kerst hebben. Nathan vertelde me dat ze met kerst & oud & nieuw veel strandfeesten geven in Brisbane en Byron Bay (ik denk dat ik dan in 1 van deze 2 plaatsen zit) en dat de meeste na afloop gewoon op het strand gaan slapen. Ik heb Marjolein vanochtend weer een keer gesproken en aangezien we beide nog niet weten wat we eind december gaan doen, is dit eventueel nog een optie. Marjolein gaat nu naar Sydney en gaat vragen of er veel werk is, als er erg weinig is, komt ze mijn kant op en gaan we gezellie samen reizen. Wel zo leuk!! :) 

Wat ook grappig is om te zien, zijn de scholieren. Het is hier heel normaal om in schoolkleding te lopen. Ja, ben erg blij dat ik hier niet op school zit haha, want soms ziet het er echt niet uit!!!

Maar goed, zoals jullie lezen heb ik het hier nog prima naar mijn zin en komt alles goed. Heb in Tamworth gratis internet, in de bibliotheek wel te verstaan. Het zijn ook goede, snelle computers, dus dat scheelt. Waarschijnlijk schrijf ik zondag of maandag weer een verhaal, dat gaat dan o.a. over mijn vertrek naar Byron Bay.

Liefs,

Linda 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer