Van Auckland naar Auckland

Zo, hier weer even een update.

Werd maandag 6 juni opgehaald door Nemo. Was erg leuk om hem weer te zien en te hebben als busdriver. 's Middags kwamen we aan in Hahei, waar we ook blijven slapen. Ben 's middags met Ashley naar the Cathedral cove gelopen en hebben nog even gezeten op het strand daar. 's Avonds zorgde Nemo voor het eten: we hadden een barbie. Smaakte erg lekker! :) De hele avond wat tv gekeken en vooral gelezen, want had het boek The Da Vinci Code van Ashley geleent. Aangezien ik maar een paar dagen de tijd had en het boek zo'n 600 pagina's heeft, werd het voor mij veel lezen geblazen. Rond half 12 's nachts gingen we naar Hot Water Beach. Leuk idee van Nemo, zo midden in de nacht. De naam zegt het al: het water was erg warm!! We groeven wat kuilen en gingen er in staan (sommige gingen er in liggen). Wat soms wel lachen was, was dat het water soms zo heet was, dat je er weer uit sprong en soms voelde zelfs het zand warm/heet aan!! Afijn, lag rond 2 uur op bed.

Dinsdag 7 juni vertrokken we al om 8 uur richting Raglan. Op zich is er niets mis met 8 uur vertrekken, maar wel als je pas om 2 uur in je bed ligt. Maar deze ochtend had Nemo nog meer gekke idee?. We stopten bij een aantal bomen (deze boomsoort komt alleen voor in NZ) en die moesten we even knuffelen. Audrey, een Ier, zei nog: je maakt een geintje zeker?, maar Nemo was serieus. 's Middags kwamen we aan in Raglan en kreeg een goed bed: een 2-persoons voor mij alleen!! :) Had gelukkig ook nog een kachel op de kamer, die had niet iedereen hehe. :) Ben 's middags met Duncan en Ashley naar The Flying Fox gegaan, wat erg leuk was en hebben ook nog de touwenparcours gedaan. Voor het eten nog even wat gelezen en gingen 's avonds met Lee, Audrey, Ashley en Duncan naar The Flying Fox. Nu was het nog leuker, want je zag helemaal niets!! Okay, alleen wat glowworms in the bosjes. 

Woensdag 8 juni gingen we naar Waitomo voor een big break. Daar ben ik een wandeling gaan maken met Rafael, Lee, Anja en nog een gozer. Liepen ook door weilanden waar koeien en stieren in stonden (en eentje keek niet zo heel vriendelijk...). Gelukkig kregen we op de terugweg een lift van een man, scheelde weer wat lopen. Daarna zijn we gaan kijken hoe ze Duitse Angora konijnen gingen scheren. Erg grappig om te zien, had er nog nooit van gehoord... Na de break gingen we naar Rotorua. Ben 's avonds naar een Maori-familie gegaan, waar ze veel vertelden over de Maori's, we hebben daar gegeten (het eten was klaargemaakt op de manier hoe de Maori's dat doen) en hebben daarna muziekinstrumenten bespeeld, hoe de Maori's dat doen. Met dat laatste was ik trouwens erg goed, vond de vrouw. Daarna was het tijd om naar de bar te gaan, want ik had 3 bonnen voor 2 voor 1 bier. Het was erg gezellig die avond!!

Donderdag 9 juni ben ik 's morgens eerst met Ashley door het park gaan lopen. Hier hebben ze van die soort modderpoelen (weet even niet hoe ik het anders kan noemen), dus het water borrelt en de rook stinkt, ruikt net zoals verrotte eieren. Het kan in Rotorua zelf ook stinken, maar gelukkig was het niet zo erg in de stad toen wij er waren. Daarna zijn we met z'n 6-en naar The Zorb gegaan. Ik ging met Audrey en een andere gozer (weet z'n naam niet meer) in een bal. We hadden gekozen voor een "natte" bal, dus deden ze er warm water in. In de bal gesprongen en we gingen naar beneden. Sweet as!! :) Gingen 's middags op weg naar Taupo. We stopten bij Skydivecentre Taupo en net toen ik in gear was, cancelden ze de duik, want het werd te donker. :( Maar goed, we werden wel met de limo naar het hostel gebracht. "s Avonds weer een barbie gehad en ben daarna wat gaan drinken met Anja en Lee. Toen we weg wilden gaan, begon eerst Ashley tegen me te praten, na een tijdje liep ik richting deur, riep Lauren me. Ook daar nog mee staan kletsen en wilde toen Nemo even gedag zeggen. Nemo was met Joe aan het praten (Joe is de jongen van the receptie bij the Skydivecentre), dus stond daarna ook nog een tijd met Nemo en Joe te kletsen. Duurde dus wel eventjes voordat ik weer bij het hostel was haha.

Vrijdag 10 juni 's morgens op tijd uit bed, want ze zouden ons om 08.15am ophalen. Komt er een meid de kamer in met de mededeling dat de sprong weer niet doorgaat, want het is bewolkt. :( De hele ochtend zitten kletsen met Ashley, Duncan, Matthew, Rachel en Kate. Ben nog ergens wezen ontbijten met Ashley en Duncan. Daarna (helaas) afscheid genomen van Nemo. Was erg jammer, want ik had hem toch een tijdje als driver en had veel lol met hem gehad. Maar goed, werd om 01.45pm opgehaald met de limo en ja, heb de skydie gemaakt!!! Sweet as!! :) :) Mijn instructor heette Matt en hebben voor vertrek een filmpje gemaakt en wat foto's. Het duurde ongeveer 20 minuten voordat we op 15000 ft waren (onderweg sprong Duncan er nog uit op 12000 ft) en nadat Matt en ik eruit waren gesprongen, eerst een paar salto's gemaakt. Daarna de vrije val en dat was echt awesome!! Dat duurde ongeveer een minuut en toen deed Matt de parachute open. Heel relaxed zijn we weer naar de bodem van NZ gezweefd. Sweet as!! Daarna met Duncan, Ashley en Matthew (de laatste 2 deden ook 15000 ft) de video's bekeken (dronken nog een Lion Red) en zijn daarna met de limo naar het hostel gegaan. Even ter info: 15000 ft is ongeveer 4572 meter. Heb 's avonds het boek The Da Vinci Code uitgelezen. Ze maken er ook een film van, ik geloof met Tom Hanks. Ben benieuwd...

Heb zaterdag 11 juni niet veel gedaan, behalve wat tv gekeken, naar Pak 'n Save gegaan en wat rond gelopen.

Zondag 12 juni half 6 uit bed, want we zouden de Tongariro crossing doen. Komen ze om 6 uur zeggen dat het gecanceld is, ivm het weer. Terug naar bed gegaan en heb 's middags weer niet veel gedaan: wat tv gekeken en liep nog wat bij het meer rond.

Maandag 13 juni 's morgens vroeg met the family gebeld en deed daarna de Tongariro crossing. In het begin als we omhoog moeten klimmen is het best zwaar (het hoogste punt was 1886 meter), maar de laatste 2 uur was easy. Hadden ook nog spikes onder onze schoenen, want er lag behoorlijk wat sneeuw. Normaal in de zomer kan je de crossing doen zonder gids, maar nu moet je met gids, anders is het veel te gevaarlijk!! 's Avonds nog een film gekeken, ben op tijd naar bed gegaan.

Dinsdag 14 juni had ik een relax-dagje. Lag zowat de hele ochtend op bed en heb 's middags 2 films gekeken en ook 's avonds keken we nog een film. Had trouwens geen spierpijn van de Tongariro crossing, terwijl dat toch zo'n 18 km is en het up & down gaat...

Woensdag 15 juni op tijd uit bed, want we moeten uitchecken voor 10 uur. Hing er een briefje op de deur dat de Stray bus niet eerder vertrekt dan 3.30pm! Dus 's middags maar weer 2 films gekeken en Big Brother. Heb nog geluncht bij The Subway, mjammie!! :) Onze driver was Prince!! Leuk dat we hem weer hebben en het grappige is, is dat Ashley en ik in het zuidereiland bij Prince voor het eerst bij elkaar in de bus zaten en nu het laatste stukje weer bij Prince. Kwamen 's avonds rond 8 uur aan in Auckland en ging nog met Ashley naar the bar. Was wel gezellie!! :)

Donderdag 16 juni een gratis Straytour gedaan in Auckland. Was niet superbijzonder, maar goed, het was gratis en het hield me weer van de straat. Nathan was de gids en heb veel met hem gekletst over de andere drivers. Was wel lachen haha. 's Avonds wat gelezen, gekletst en geschreven.

Vandaag 17 juni van hostel gewisseld. Waar ik nu zit is iets goedkoper. Weet nog niet wat ik vanmiddag ga doen, dat zie ik nog wel.

Ga morgen waarschijnlijk naar een Vulkaan-eiland en doe zondag een gratis tour met Kiwi Experience. Reden dat ik dat laatste doe is dat je gratis lunch krijgt en een gratis biertje hehe. :) Ja, je bent een backpacker of je bent het niet. Heb vanmorgen helaas afscheid genomen van Duncan. Misschien dat ik hem nog ga zien in OZ, maar goed, we blijven contact houden. Helaas ga ik morgenochtend afscheid nemen van Ashley. We zijn zo lang samen wezen reizen, zal wel raar zijn. Maar misschien zie ik hem nog wel in Thailand. Lee zal ik misschien ook weer zien in Thailand. Dat is het leuke aan reizen: je kan elkaar overal weer tegen komen. Het nadeel is dat je iedere keer afscheid moet nemen van de mensen... Helaas verlaat ik maandagochtend NZ en ga weer naar OZ. Wel leuk om weer naar OZ te gaan, maar heb het zo naar mijn zin gehad in NZ, dat ik het toch ook wel moeilijk vind om hier weg te gaan.

Maar goed, dit was het weer voor even. Sorry dat ik de dagen zo kort heb beschreven, maar had weer een boel dagen te typen...

See ya later!   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer