Van Adelaide naar Alice Springs deel 1

Even in 't kort...

Dag 1: 25 januari

Stond 's morgens al om 5 over half 7 klaar, want ze zouden me om kwart voor 7 ophalen. Aangezien ze de vorige keer (de Great Ocean Road deed ik ook met Groovy Grape tours) een kwartier te vroeg waren, wilde ik nu maar op tijd klaar staan. Kwamen ze pas om kwart over 7!!! De tourguide heette Matt en Tim (alias Chip) bleek toch niet mijn tourguide te zijn... Tim (Chip) had ik met de Great Ocean Road en hij zei dat hij de 25e naar Alice zou gaan. Ik zit met 3 andere Nederlanders in de bus (Anke, Esther en een andere Linda). Verder zit er een portugees stel in en voor de rest Duitsers en Engelsen. Op weg naar Alice!

De eerste pauze hebben we in Clare, waar ik even ga ontbijten. Vervolgens gaan we naar het kleinste plaatsje van Australie: Tarcowie. Er wonen daar welgeteld 8 mensen (eerst 11, maar er zijn er 3 vertrokken). Er staan 2 kerken, maar die zijn beide omgebouwd tot huis. Daarna gaan we lunchen in Orroroo. Verder nog naar Arkaroo Rock en hebben onze diner en slaapplaats in Angorichina. Slaap daar met Esther en Anke op de kamer: gezellie!! :)

Dag 2: 26 januari

Het is zover: onze trailer had een lekke band. Matt ging de band verwisselen en wij ondertussen alvast lopen. Na ongeveer 3 kwartier kwam Matt ons ophalen. Esther en ik waren de laatste die opgehaald werden, want wij liepen voorop. Dus wij net doen alsof we gaan liften en aangezien het zo warm was, spoten Matt en Anke ons nat met waterpistooltjes. Heerlijk met die warmte!! :) Dan op weg naar Coxley en vervolgens naar Lyndhurst. Daar gingen we naar een aboriginal, die ons dingen over het alfabet uitlegde. Heel interessant!! Linda betekent Life in the sunrise. Daarna gaan we naar een meertje waar we eerst gaan zwemmen en dan lunchen. Heerlijk dat water!! Helaas hadden we geen tequilla bij ons, want onze volgende stop was bij een zout meer. Vervolgens gaan we naar William Creek waar we gaan eten en slapen. Dit keer slapen we in een swag, dat is een soort tent, maar dan zonder doek boven je kop. Oftewel: onder de sterren. Hele leuke ervaring!! :)

Dag 3: 27 januari

's Ochtends vroeg inpakken en op weg naar Coober Pedy. Dit is het enige plaatsje van Australie, waar de mensen onder de grond wonen. Coober Pedy is trouwens de stad van de Opal. Hier wonen ongeveer 3500 mensen en er zijn 45 nationaliteiten. Het is een koude zomer, want normaal is het rond deze tijd 50 graden, maar nu was het "maar" 40 graden. In de winter kan het buiten rond de 0 graden zijn, maar onder de grond blijft het de gehele jaar tussen de 24 en 26 graden.   

Daar komen we rond kwart over 9 aan en gaan daar ontbijten. Vervolgens krijgen we daar een rondleiding over hoe het is om onder de grond te wonen. Erg interessant! Dan gaan we met een busje door de stad en er word veel verteld. Dan is het tijd voor de lunch. Terwijl iedereen bezig is met het klaarmaken van de lunch, gaan Linda en ik met waterpistool iedereen nat spuiten in de keuken. Dan gaan we zwemmen (nee, zwembad is niet ondergronds hoor haha :) ). Klaar met zwemmen gaan we douchen en omkleden, want we gaan naar de pizzeria (ja, die is ondergronds) en gaan daarna naar de ondergrondse pub. Daarna is het tijd om te gaan slapen (jawel, ook ondergronds). Erg leuke ervaring, zo ondergronds wonen.

Voor vervolg zie deel 2.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer