Tour Down Under

De dag dat ik naar Kangaroo Island ging, zei Dani (de gids) dat de dag ervoor (toen kwam ik aan in Adelaide, van de Great Ocean Road) een groot feest was, omdat de Tour Down Under was begonnen. Oeps, feestje gemist dus haha. ;) Gisteren liep ik rond en zag een aantal mensen bij een grote tent staan, dus ik erheen om te vragen of vandaag de finale was. Ja, deze dag (zondag) was de laatste dag van de Tour Down Under.

De Tour Down Under is een soort Tour De France, maar dan van Australie. LeBlanc (ik geloof dat hij van de organisatie is ofzo van Tour De France) was er ook en nog vele andere mensen van de gehele wereld (o.a. Swinkels uit NL en ze noemden nog wel een paar namen, maar het zegt me eigenlijk niet zoveel).

Tja, ik vroeg het aan een man die bij het hek stond. Bleek het een Nederlandse man te zijn. Naast hem stond de vader van Martin De Bruin (hij heeft, geloof ik, vorig jaar de Tour De France gewonnen) en daar heb ik ook nog mee gepraat. Ze zeiden dat er 's avonds een groot feest was en ze wilden voor mij gaan proberen om een kaartje te regelen. Ben niet naar dat feest gegaan. Heb wel even gekeken (langs gelopen), maar ik ken toch niemand en heb geen zin daar in mijn uppie rond te gaan lopen.

Ik heb wel de Tour Down Under gekeken en stond vlakbij de start/finish. Ik kreeg van alles voordat het begon: een hoedje, zonnebrand, fluitje, klapper, vlaggetje enz. Dus kon goed aanmoedigen. :) Nadat het afgelopen was, ben ik maar weer in Adelaide gaan rondlopen en naar het hostel gegaan om afscheid te nemen van Borge (zij zat bij mij met de Great Ocean Road). Jammer dat ze weggaat, maar we houden wel contact! :)

Ga morgenochtend naar Alice Springs, dus mijn mobiel staat uit (maar die doet het toch niet meer)!! Niemand hoeft me dus te sms'en of proberen te bellen, dat heeft geen zin (dat heeft pas weer zin als ik een nieuw mobieltje heb, wanneer dat is, laat ik nog wel weten). Ik kom 31 jan. aan in Alice Springs en ik vlieg 1 feb. naar Cairns. In Cairns ga ik kijken voor een nieuw mobieltje, want de mijne doet het (nog steeds) niet. In Adelaide was geen goedkope, dus ga nog even kijken in Cairns.

Australie heeft trouwens een "koele" zomer. Het is zo rond de 30/35 graden, maar normaal is het rond de 40 graden!! Maar goed, in Alice Spring is het vaak tussen de 45 en 50 (!!!) graden, dus daar zal het nog iets warmer zijn dan hoe het hier in Adelaide is (damn, ik vind het hier al heet haha ;) ). Maar goed, jullie zullen nog wel horen hoe de trip naar Alice Springs was!!   

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer