The Jilleroo School - deel 1

Nadat we maandagochtend werden opgehaald (we zijn maar met z'n 8-en), zijn we eerst naar een 2e hands kleding winkel gegaan om wat kleding te halen. Daarna zijn we doorgereden naar een drankwinkel, want we zitten echt in de middle of nowhere, dus hebben niets in de buurt. Ik besluit met Jennifer (een nederlands meisje in mijn groep) samen een fles wijn en een doos vol bierflesjes te delen. Daarna zijn we naar de farm gegaan en hebben eerst onze spullen gedumpt en daarna heeft Jillian ons van alles laten zien (Jillian is diegene die de cursus geeft). Nadat we alles hebben gezien, deelt ze de paarden uit. Ik krijg Sampson (een ruin van 11 jaar en was voorheen een renpaard). Dan gaan we lunchen en 's middags halen we de paarden en gaan ze eerst borstelen en nadat we ze geborsteld hadden liet Jillian ons wat Natural Horsemanship spellen zien en vervolgens moesten we dat ook doen met onze paarden (dat moesten we iedere keer doen voordat we gingen opzadelen). Die spellen hield in dat je je paard op 4 manieren achteruit kan laten lopen (waarbij 2 keer hem niet eens aanraakt), je paard rond laten lopen (hij moet voor je opzij gaan), zijn hoofd omlaag doen en nog een paar. Nadat we de spellen gedaan hadden, zijn we gaan opzadelen en gingen we een rit maken. En dat heb ik natuurlijk weer... Sampson deed in het begin de hele tijd gek met zijn hoofd. Jillian begreep er niets van en terwijl de rest door de rivier loopt, gingen Jillian en ik een berg op galoperen! Echt geweldig!!! :D Daarna reden we terug naar de groep en zijn we met de groep verder gaan rijden. We hebben echt alleen maar bergen om ons heen, schitterend!! En ook als we de paarden uit de wei moeten halen, moeten we eerst de rivier oversteken! Tijdens de rit reden we ook over hele smalle wegen en de afgrond was soms best steil. Maar de rit was verder geweldig!! Nadat we terugwaren hebben we de paarden afgespoten en nadat ze in de wei stonden, konden we zelf douchen. Daarna zijn we gaan oefenen met lassowerpen. dat is toch nog niet zo heel makkelijk als het lijkt, maar het ging toch redelijk. Daarna zijn we gaan eten (bbq) en hebben 's avonds nog even rond het kampvuur gezeten.

Dinsdag 09-11-2004

Na het ontbijt zijn we weer de paarden gaan halen, borstelen, horsemanship spellen spelen en opzadelen. Dit keer mochten we het halstertouw (dat aan hert zadel vastzit) vastmaken aan de teugels. Tja, ik wil dat proberen, dus doe ik dat (dan kan ik namelijk mijn teugels loslaten tijdens het rijden, ben ook zo een heuvel opgegalopeerd, zonder mijn teugels vast te houden. Geweldig gevoel). De rit begon gezamenlijk, maar halverwege ging er een deel met Jillian mee en een deel met Steve (man van Jillian). Ik ging met Steve mee en hij bracht ons naar het topje van een van de hoogste bergen daar. Schitterend uitzicht had je daar, je zag zelfs een stukje "plat land" tussen al die bergen in. Ook kwamen we in de bergen nog een aantal kangaroes tegen. Daarna zochten we de andere op, want die hadden de koeien bij elkaar gedreven en de groep van Steve moesten ze naar de boerderij brengen. Echt heel leuk is dat, want je moet en samenwerken en je kan niet op de paden blijven, want soms gaan de koeien omhoog of omlaag. Nadat ze allemaal in de paddock stonden, zadelden we de paarden af en gooiden ze los waar wij gingen lunchen. Echt heel grappig, want de paarden lopen gewoon bij onze eettafel, kampvuur en tenten. Na de lunch gingen we naar de koeien en scheidden de koeien en kalveren. Nadat alle kalveren bij elkaar stonden, mocht iedereen proberen ze te vangen met de lasso (ieder 3 worpen). Mijn eerste en laatste worp was dus helemaal niets, maar met mijn tweede worp zat het touw om zijn buik (helaas werd deze afgekeurd haha, maar goed, de andere hadden alle worpen gemist). Daarna hebben we de "oudere" kalveren bij de koeien gelaten en hadden we nog 3 kalfjes over. Deze moesten een label in hun oor en 1 ervan moest nog worden gecastreerd. Aangezien het keihard begon te regenen, hielden we eerst maar even een pauze. Gelukkig duurde de regen niet lang en mochten daarna kalfworstelen. Dit keer deed ik niet mee, had geen zin in dat geworstel. Ik keek maar, kon ik tenminste ook nog een beetje lachen. ;) Nadat alles gebeurd was met de koeien wat gebeurd moest worden, gingen we de paarden opzadelen en brachten de koeien terug in de bergen in de juiste weide. Nadat dat gebeurd was, hebben we de paarden weer afgezadeld, in de wei gezet en zijn we gaan "cracken". Dat is met een soort lange zweep slaan en dan moet er een knal komen. Er konden steeds 2 mensen oefenen en toen ik aan de beurt was en aan het cracken was (wat trouwens best makkelijk is, dus aardig goed lukte), begonnen de paarden te rennen die in de wei naast onze tenten stonden (daar oefenden we namelijk). Daarna zijn we gaan eten en zaten 's avonds weer gezellig met z'n allen bij het kampvuur.

  

  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer