Oud & nieuw

Op oudejaarsdag was het in het cafe ernaast Ladiesnight en kregen gratis champagne tussen half 8 en 9 uur. Rond half 8 wilden Marjolein en ik erheen om ervan te profiteren, maar kregen een mok (ja, we hebben geen wijnglazen op de kamer) rode lambrusco wijn van Edwin (een Duitser) en Kevin (een Ier). Erg lekker was die wijn!! :) Rond half 9 waren we in het cafe en hebben snel een aantal champagnes besteld. Daarna gingen we met z'n vieren (Marjolein, Edwin, Kevin en ik) naar Federation Square. Daar is een groot plein waar een live bandje speelde. Het was erg druk, maar ook erg gezellig. Keek ik op een gegeven moment op mijn mobiel voor de tijd. Zag ik dat het 2 voor 12 was. Zag ik opeens op een groot scherm 2, 1, 0 staan. Ze telden wel af vanaf 10, maar niemand die meeschreeuwde! Dus Marjolein en ik snel elkaar gelukkig nieuwjaar gewenst en Edwin en Kevin ook natuurlijk. Het vuurwerk bekeken, wat erg leuk was!! Rond 1 uur met de tram (die de hele middag en nacht gratis was) zijn Marjolein en ik samen naar St. Kilda Beach gegaan. Onderweg paps nog even aan de telefoon gehad en nog wat sms'ies verstuurd (helaas was het netwerk overbelast). Over het strand gelopen, lekker met onze voeten in het water. Iedereen riep naar elkaar: Happy new year!!, dus ook wij liepen dat naar iedereen te roepen. Wat me opviel, was dat niemand zelf vuurwerk afstak. Ik heb het trouwens ook nergens te koop gezien. Had ik dit jaar tenminste geen last van de rotjes en zo haha!!

Rond 4 uur waren we terug in het hostel en heb nog even m'n oma gebeld. Ben daarna gaan slapen, ook al was ik nog niet moe. 's Morgens om 10 uur belden paps & mams weer even, omdat hun in het nieuwe jaar zitten. Was nog erg slaperig haha!! Maar goed, heb op 1 januari 's avonds Madelon en mijn andere oma nog even gebeld. Heb op 1 januari verder niet echt veel gedaan. Maar 's middags om 4 uur waren ze in het cafe naast ons hostel nog oud & nieuw aan het vieren!! Er waren inderdaad mensen behoorlijk lam, zoals een gozer bij mij in de kamer: in de gang op een bank in slaap gevallen, terwijl ie daar vanaf viel in zijn slaap en het niet eens merkte en 's nachts in bed, viel ie ook weer uit zijn bed (en lag boven van het stapelbed haha). Maar goed, ik heb dus een erg leuk oud & nieuw gehad!! Dit jaar kom ik naar huis (maar voorlopig nog niet hoor! :) ).

Liefs vanuit OZ! 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer