Laatste paar dagen in NZ

Heb zaterdagochtend 18 juni eerst afscheid genomen van Ashley. Toen hij op weg was naar het vliegveld hebben we nog een tijdje zitten sms'en (het duurt ongeveer een uur om naar het vliegveld te gaan), maar dat sms'en is toch gratis! :) Mijn lessen Wales is er nu bij deze ook mee gestopt. Ashley komt namelijk uit Wales en ik leerde hem Nederlands en hij mij Wales. Was wel lachen!

Ben daarna naar het eiland Rangitoto gegaan. Heb daar van 10 uur 's morgens tot een uur of 3 rondgelopen. Ben o.a. naar The Lava Caves gegaan en heb The Crater gezien. Erg leuk was dat. Het heeft nog eventjes geregend (jaja, 1e en laatste dag dat ik regen heb in NZ), maar was er gelukkig al op voorbereid. Ben 's avonds wat wezen lezen en muziek luisteren.

Ben zondag 19 juni 's morgens met de Kiwi Experience een gratis dagtour gaan doen. Het was wel gezellig. Kregen nog een gratis lunch (soep met brood) en een gratis Speight's biertje. Daarna nog even een klein aandenken gekocht voor mezelf. Daarna nog naar hostel Base gegaan, want daar hebben ze om 5 uur gratis worst op brood. En ook al slaap ik daar niet meer, ik ga er nog steeds iedere keer heen voor de gratis worst. :)

Zometeen heb ik een gratis diner bij het hostel waar ik nu zit. Heb dus weer veel gratis gehad vandaag haha! :) Ga vanavond nog met een meisje (leerde ik kennen met de dagtour) naar een bar om 09.30pm, want dan krijgen we een gratis drankje. Maar we hebben 2 bonnen, dus dat worden 2 gratis drankjes haha! :) Daarna ga ik naar mijn bedje toe, moet morgen al om half 6 de bus hebben.

En ja, dan zit mijn NZ avontuur er helaas op. Ik heb 6 awesome weken gehad, waarbij ik veel gezien en gedaan heb, zoals o.a. Skydiven, paardrijden, Tongariro crossing, bungyjumpen, Fox Glaciers belopen, zwemmen met dolfijnen en een mes maken. Aan de ene kant vind ik het wel weer heel moeilijk om weg te gaan, vooral omdat ik niet weet wanneer ik ooit weer in NZ ben. Want ja, ik wil zeker weer een keer terug naar dit geweldige land!!  

Wat wel heel handig was aan NZ, is dat er in de cafe's niet gerookt mag worden. Normaal als je uitgaat, trek je schone kleding aan en douche je van te voren, maar stink je al meteen naar rook als je een cafe ingaat. In NZ dus niet!! Je kan gewoon de volgende dag weer dezelfde kleding aantrekken, want ze ruiken nog net zo als voordat je ze aantrok. Dit is dus superhandig voor backpackers!! :)

Maar goed, ik ga er vandoor... nog even genieten van dit schitterende land, voordat ik weer terug ga naar Syd...

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer