Gatton & werken

Gatton ligt een uur ten westen van Brisbane en het is een saai plaatsje. Wat ze nu weer wel hebben (wat we nog nergens anders gezien hebben), is een eetcafe waar ze POFFERTJES hebben!! Er staat zelfs op het bord: Poffertjes en dat het volgens het Nederlands recept word gemaakt. Je kan het "normaal" krijgen, maar ook met bijv. aardbeien of Nederlandse chocolade. We hebben het 1 keer al gewoon gegeten, maar gaan zometeen daar weer eten en ik neem dan met nederlandse chocolade en Marjolein met aardbeien.

Kwam zaterdagmiddag 04 december aan in Gatton in het winkelcentrum.

Winkels waren wel open, maar er was gewoon niemand op straat!! Gelukkig werden we opgehaald door de mensen van het caravanpark en we slapen in een cabin. Zondagmiddag hebben we 6 mensen gebeld om te kijken of we ergens konden werken: 1 nam niet op, bij 1 hebben we ons nummer achtergelaten en bij de andere was het: bel maandag of dinsdag maar terug. Gelukkig hadden we 2 aardige Duitse meiden om te zeggen dat ze voor Hussein werkte, maar de volgende dag voor Harry gingen werken. Misschien dat wij dan voor Hussein konden werken.

Dus wij kwart voor 4 (!!!) ons bed uit op maandag en gelukkig was het niet voor niets, want we mochten mee om te werken! Half 5 werden we namelijk opgehaald. Het was maar tomaten plukken (van die kleine tomaatjes), maar nu verdienen we toch wat. Maandag was het lekker weer, de zon scheen wel, maar het was ook bewolkt en er was een fris windje! Dinsdag, woensdag en donderdag hadden we ook gewerkt, maar die dagen heeft het tijdens het werk geregend en iedere keer als het regende, schuilde we in de shed. Donderdagnacht had het de hele tijd geregend en vrijdagochtend regende het nog. Marjolein en ik hadden echt zoiets van: Doei, we gaan mooi niet werken vandaag. Bleken we achteraf ook vrij te hebben!! Zaterdag zouden we weer werken, dus stonden we weer om half 5 klaar. Komt Hussein eraan, zegt ie: Day off!! Neeee, ben ik voor niets vroeg mijn bed uit!! Gelukkig had ie nog een ander baantje: bosuien uit de grond trekken, bosjes maken en 40 bosjes is 1 krat. Helaas zou dat niet veel verdienen hoorde we achteraf, anders waren we nooit meegegaan. Maar nadat we ongeveer 30 bosjes hadden, werden we meegenomen: we gingen in de shed werken!! Beter!! In de shed word je namelijk per uur betaald en met de bosuien en tomaten per krat! Daar hebben we ongeveer van kwart voor 9 tot kwart over 3 's middags de bosjes bosuien gewassen. Natuurlijk hadden we ook pauzes tussendoor! Wat bleek: mochten we gewoon 7 uur rekenen (oftewel, we werden betaald van half 9 tot half 4, inclusief de pauzes!!) en we hadden natuurlijk onze krat nog! Van zondag tot dinsdag hebben we weer gewoon tomaten geplukt, alleen was het nu erg warm!! Maar goed, gisteren (dinsdag 14 december) hebben we onze laatste dag gehad. Bij Hussein begint namelijk de week op woensdag en de week erna op vrijdag word het uitbetaald (cash). Aangezien wij zaterdag weggaan, willen we niet werken met de gedachte dat we waarschijnlijk ons geld niet krijgen. Maar 3 dagen vrij is ook lekker hoor!! :)

Dachten we dat we vandaag (15 december) eindelijk een keer konden uitslapen, nou vergeet het maar. Het is de laatste paar dagen behoorlijk warm (laatst 40 graden!!). Wat denk je, is het om 7 uur 's morgens al snikheet in onze cabin, buiten schijnt het zonnetje, geen zuchtje wind en geen wolkje in de lucht!! We begonnen de dag ook met een koude douche!!! Gelukkig kunnen we nu even "schuilen" in de bibliotheek en gaan straks maar even naar de supermarkt, daar is het ook lekker koel!! Ze verwachten dat het vandaag rond de 40, 45 graden word, lekker warm dus!!

Verder onze planning:

Zaterdag gaan we naar Brisbane en daar blijven we tot maandag, want dan gaan we naar Surfers Paradise! Daar blijven we tot vrijdag 24 december, want dan gaan we naar Byron Bay! Ja, wij vieren daar onze kerst!! Lekker in bikini op het strand haha. ;) Op 27 december gaan we richting Canberra, waar we de 28e aan gaan komen, want daar gaan we Oud & nieuw vieren. Nathan nodigde ons uit en aangezien we gratis slaapaccomodatie krijgen daar (wat rond deze tijd erg duur is in OZ) en het ons leuk lijkt om toch met wat Ozzies oud & nieuw te vieren gaan we erheen. Tot hoelang we daar blijven weet ik nog niet, maar in januari gaan Marjolein en ik naar Melbourne. Zij gaat dan naar Nieuw Zeeland toe en ik wil de Great Ocean Road doen en dan naar Kangaroo Island en Alice Springs. Maar goed, dat zie ik allemaal nog wel, zover is het nog niet!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer