Canberra

Woensdag 5 januari vertrok ik met de bus naar Canberra, waar ik 's middags 4 uur aankwam (een half uur later dan gepland). Op zich schijnt Canberra erg saai te zijn, maar Nathan woont daar (nou ja, hij was daar op bezoek bij zijn moeder) en vroeg of ik langs wilde komen. Tuurlijk wil ik dat wel hoor! Ben daar t/m maandag 10 januari gebleven. Had dus een paar dagen gratis eten en slaapplaats!! Nathan sliep daar met zijn broer op 1 kamer en 2 kinderen van zijn stiefvader waren er en de moeder van zijn stiefvader. Donderdag kwam zijn stiefvader terug uit Brisbane en vrijdag zijn moeder uit Nieuw Zeeland. Erg handig, kreeg van zijn stiefvader (die oorspronkelijk uit NZ komt) en moeder tips over Nieuw Zeeland. Met Nathan en z'n moeder en stiefvader zijn we nog een dagje wezen rondrijden met de auto, waarbij ze veel dingen vertelden en zijn nog langs de ambassades geweest (ja, we hebben ook de Nederlandse gevonden) en de dag erna ben ik nog met Nathan en z'n moeder naar een lookout geweest. Erg leuk!! Verder hebben Nathan en ik computerspelletjes gespeeld (playstation 2), films wezen kijken, naar een winkelcentrum geweest en zijn nog naar een pub geweest, waar ik een aantal van zijn vrienden heb ontmoet (ja, tuurlijk zijn we nog wezen poolen haha).

Zijn stiefvader kookte (behalve de dag dat ie terug kwam, toen hadden we fish & chips gehaald) en het eten smaakte lekker!! Een barbie (bbq), een soort pasta met tonijn uit de oven met een kaaslaagje en doperwten, gekookte winterwortel, aardappelen, lamsvlees en advocado. Ben met Nathan en z'n moeder nog eten wezen halen in een groente/fruit winkel. Dit is nu een goede tip voor backpackers, want we kregen van een van de medewerkers een banaan en vroeg ie of we van mais hielden en gaf ons een stuk mais. De mais was erg fris, vandaar dat je die zo kon opeten. Gratis en vers eten dus. ;)

Maar goed, Nathan moet weer aan het werk in Tamworth, dus besloot ik dezelfde bus naar Sydney te nemen als Nathan en we hebben daar afscheid genomen en hij is nu door naar Tamworth en ik ga even kijken of ik hier een baantje of zo kan krijgen.

Maar dit was een erg leuke ervaring (even een leven in een Ozzie/kiwi familie) en het was natuurlijk ideaal dat het gratis en schoon was!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer